Jadłospis obiady 16.05.2022 - 20.05.2022 

Poniedziałek (16.05.2022 r.):

  • zupa żurek z białą kiełbaską i ziemniakami, pierogi z serem, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Wtorek (17.05.2022 r.):

  • zupa jarzynowa z ziemniakami, gulasz z szynki, kasza bulgur, mizeria, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Środa (18.05.2022 r.):

  • zupa zacierkowa na rosole, udziec z kurczaka, ziemniaki, surówka colesław, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Czwartek (19.05.2022 r.):

  • zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony z pieca, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Piątek (20.05.2022 r.):

  • zupa krupnik z warzywami, ryba po grecku, pieczywo, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 4, 7, 9

 

Jadłospis śniadania 16.05.2022 - 20.05.2022 

Poniedziałek (16.05.2022 r.):

  • płątki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z indyka, pomidorki cherry, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Wtorek (17.05.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo w sosie majonezowo - jogurtowym, ogórek kiszony, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 3, 7

Środa (18.05.2022 r.):

  • płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek świeży, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 4, 7, 9

Czwartek (19.05.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidorki truskawkowe, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7

Piątek (20.05.2022 r.):

  • kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka (90 % mięsa), papryka w słupkach, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE!

Lista alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.