Jadłospis obiady 13.06.2022 - 17.06.2022 

Poniedziałek (13.06.2022 r.):

  • zzupa kalafiorowa z włoszczyzną, makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, kompot z wiśni
  • alergeny: 1, 7, 9

Wtorek (14.06.2022 r.):

  • rosół z makaronem i włoszczyzną, pulpet z mięsa mieszanego w sosie koperkowym, kasza bulgur, mizeria, lemoniada na bazie miodu i cytryny
  • alergeny: 1, 3, 7, 9

Środa (15.06.2022 r.):

  • zupa ogórkowa z ziemniakami, leczo z kiełbaską i pomidorami, pieczywo, truskawki, woda z cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Piątek (17.06.2022 r.)

  • zupa truskawkowa z makaronem, kotlet z jajka, młode ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z porzeczek
  • alergeny: 1, 3, 7, 9

 

Jadłospis śniadania 13.06.2022 - 17.06.2022 

Poniedziałek (13.06.2022 r.):

  • płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo pszenne, żytnie i razowe z masłem, szynka drobiowa, pomidorki cherry, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Wtorek (14.06.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Środa (15.06.2022 r.):

  • płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, konfitura z borówek - wyrób własny, ananas świeży, herbata z cytryną
  • alergeny: 1, 7

Piątek (17.06.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, ogórek świeży, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE!

Lista alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.