Jadłospis obiady 17.01.2022 - 21.01.2022 

Poniedziałek (17.01.2022 r.):

  • zupa żurek z białą kiełbasą, pierogi z serem, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Wtorek (18.01.2022 r.):

  • zupa jarzynowa, kotlet schabowy z pieca, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką, mandarynka, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Środa (19.01.2022 r.):

  • zupa ogórkowa z ziemniakami, filet z kurczaka w sosie carbonara, makaron penne, surówka z marchewki, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Czwartek (20.01.2022 r.):

  • zupa zacierkowa z makaronem, pieczeń z szynki w sosie pieczarkowym, kasza pęczak, surówka colesław, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Piątek (21.01.2022 r.):

  • zupa krupnik na wywarze mięsno - warzywnym, ryba po grecku, pieczywo, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 4, 7, 9

 

Jadłospis śniadania 17.01.2022 - 21.01.2022 

Poniedziałek (17.01.2022 r.):

  • płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo pszenne, żytnie, orkiszowe z masłem, szynka, pomidorki cherry, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 4, 8, 9

Wtorek (18.01.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo pszenne, wieloziarniste, żytnie z masłem, pasta z jajka, ser żółty, ogóek kiszony, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 3, 7

Środa (19.01.2022 r.):

  • płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser zółty, papryka, ogórek kiszony, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7

Czwartek (20.01.2022 r.)

  • kasza jaglana na mleku z musem owocowym, pieczywo mieszane z masłem, konfitura z borówek - wyrób własny, marchewka w słupkach do chrupania, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7

Piątek (21.01.2022 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki truskawkowe, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 3, 7

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE!

Lista alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.